Κινητή Προσθετική

Υπάρχουν περιπτώσεις που η έλλειψη δοντιών δημιουργεί την ανάγκη κατασκευής κινητών προσθέσεων. Στη σύγχρονη Οδοντιατρική υπάρχει η δυνατότητα να κατασκευαστούν τέτοιες προσθέσεις που να είναι όσο το δυνατόν αντίγραφο των φυσικών δοντιών του ασθενή και βολικές από τον ίδιο. Μπορούν να αντικαθιστούν λίγα ή όλα τα δόντια του φραγμού και να στηρίζονται σε δόντια, μαλακούς ιστούς, εμφυτεύματα ή συνδυασμό αυτών.

Επένθετη Οδοντοστοιχία Άνω γνάθου σε 4 εμφυτεύματα.

Υπάρχουν τρεις (3) κατηγορίες:

ΟΛΙΚΕΣ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΕΣ

Προσθετική κινητή εργασία για ασθενείς που έχουν χάσει όλο τα δόντια ή στην άνω γνάθο ή στην κάτω γνάθο ή και στις δύο. Η κινητή εργασία αυτή αποτελείται από μια ακρυλική βάση που προσομοιάζει τα ούλα του ασθενούς πάνω στην οποία είναι τοποθετημένα δόντια, συνήθως ακρυλικά, στην κατάλληλη θέση και στο κατάλληλο χρώμα και σχήμα για τον κάθε ασθενή.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΕΣ

Προσθετική κινητή εργασία για ασθενείς, που έχουν χάσει μερικά δόντια. Αποτελείται από έναν μεταλλικό σκελετό πάνω στον οποίο είναι προσαρμοσμένα και στερεωμένα ακρυλικά δόντια. Περιβάλλονται από ροζ ακρυλικό που υποκαθιστά τα ούλα που λείπουν. Η μερική οδοντοστοιχία στηρίζεται σε ακάλυπτα φυσικά δόντια ή σε δόντια καλυμμένα με στεφάνες.

ΕΠΕΝΘΕΤΕΣ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΕΣ

Είναι οι ολικές οδοντοστοιχίες, που «κουμπώνουν» πάνω σε εναπομείνοντα δόντια ή οδοντικά εμφυτεύματα με αποτέλεσμα ένα πιο σταθερό αποτέλεσμα.

Μεγαλύτερη σημασία στις κινητές προσθέσεις έχουν η σωστή καθοδήγηση στην επιλογή της κατάλληλης πρόσθεσης, ο σχεδιασμός και η κατασκευή αυτών ώστε να έχουν ιδανικές μηχανικές ιδιότητες. Είμαστε πάντα στη διάθεση σας για ένα ραντεβού αξιολόγησης και ενημέρωσης στην Κλινική μας!