Λεύκανση

Στην κλινική μας we♥smiles αγαπάμε τα υγιή, φωτεινά, λευκά χαμόγελα.
Και γιατί όχι άλλωστε; Είναι μια τεχνική ασφαλής, εύκολη και η  πιο οικονομική και μη επεμβατική τεχνική να αλλάξετε το χρώμα των δοντιών σας.


Τα δόντια επιβαρύνονται απο τις χρωστικές του καφέ, του καπνίσματος, από την χρήση καρικευμάτων. Η φθορά του χρόνου επίσης αδυνατίζει την αδαμαντίνη (σμάλτο) των δοντιών, που δίνει το φωτεινό χρωμα σε αυτά. Και τέλος, το φυσικό μας χρώμα δεν είναι πάντα το πιο λαμπερό.

  • Από το 1800 η λεύκανση αποτελεί θεραπεία στο ιατρείο (in- office) για δυσχρωματικά δόντια με ιστορικό τραύματος ή ενδοδοντικής θεραπείας.
  • Από το 1980 τεχνικές λεύκανσης στο ιατρείο και στο σπίτι για ζωντανά και μη- δόντια αρχίζουν να αναπτύσσονται.

Η τελευταία κατηγοριοποίηση της Αμερικάνικης Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (American Dental Association- ADA) χωρίζει τα υλικά λεύκανσης: α. στα σκευάσματα, που χρησιμοποιούνται στο οδοντιατρείο, β. στα υλικά, που παρέχονται από τον οδοντίατρο για χρήση στο σπίτι, γ. υλικά, που η παροχή τους δε σχετίζεται με τον οδοντίατρο και αγοράζει μόνος του ο ασθενής π.χ. από το φαρμακείο, δ. μη οδοντιατρικά σκευάσματα.

Στο  ιατρείο μας παρέχουμε όλων των ειδών τις λεύκανσεις:

  • Λεύκανση στο οδοντιατρείο ‘Power Bleach’ με Λάμπα Λεύκανσης BEYOND
  • Λεύκανση στο σπίτι με ειδικά κατασκευασμένους νάρθηκες και ασφαλή υλικά
  • Συνδυασμός των παραπάνω μεθόδων, που είναι και το πιο σύνηθες

Πρόκειται για γέλες με υπεροξείδιο του καρβαμιδίου ή υπεροξείδιο το υδρογόνου σε ποσοστά 10%, 16% και 20% στα προΐοντα, που χρησιμοποιούνται στο σπίτι και σε ποσοστά περίπου 35% σε χρήση στο οδοντιατρείο.

Στο ιατρείο, μετά την απομάκρυνση των χειλέων και προστασιά των ούλων, φωτεινή πηγή ενεργοποιεί τον λευκαντικό παράγοντα.

Στη λεύκανση στο σπίτι, η γέλη τοποθετείται στους ειδικά κατασκευασμένους, μαλακούς νάρθηκες, που ο ασθενής τοποθετεί στα δόντια του για διάρκεια από 45’ εως όλη τη νύχτα.

Η λεύκανση είναι μια ασφαλής μέθοδος, εφόσον εφαρμοστεί σε υγιείς οδοντικούς ιστούς και ακολουθηθούν οι οδηγείες των σκευασμάτων και της συσκευής από θεράποντα και ασθενή.

Η διαφυγή μικρής ποσότητας γέλης σε επαφή με τα ούλα μπορεί να προκαλέσει μικρές λύσεις της συνέχειας του βλεννογόνου (μικρά τραύματα σαν άφθες), που αποδράμουν λίγα λεπτά μετά ή εντος 24ώρου.

Ο ασθενής μπορεί να αντιληφθεί ευαισθησία στα δόντια, αίσθημα ‘παγώματος’. Συνήθως αυτό συμβαίνει σε περιοχές των δοντιών κοντά στα ούλα, που υπάρχει αποκεκαλλυμένη ρίζα ή φθορά από έντονο βούρτσισμα. Η ευαισθησία φθίνει μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας.

Η λεύκανση αποτελεί αισθητική παρέμβαση. Εφαρμόζεται σε υγιή δόντια χωρίς τερηδόνες και μετά την αποτρύγωση των δοντιών (καθαρισμός αυτών), που απομακρύνει τις εξωγενείς χρωστικές.

Σας περιμένουμε στην κλινική μας we♥smiles για να αξιολογήσουμε την αρχική σας απόχρωση, την επιθυμία σας και τα προσδόκημα αποτελέσματα.

Tooth Whitening/ Bleaching: Treatment Considerations for Dentists and their Patients. ADA Council on Scientific Affairs