Εμφράξεις Σύνθετης Ρητίνης

Οι σύνθετες ρητίνες, το υλικό των λευκών σφραγισμάτων αποτελούν το σύγχρονο υλικό επιλογής. Ο ασθενής επιθυμεί ένα υλικό, που αντικαθιστά τη χαμένη οδοντική ουσία και τη μιμείται σε χρώμα, σύσταση, υφή.

Εμφράξεις Σύνθετης Ρητίνης για αποκατάσταση σχήματος και μεγέθους των 2 κεντρικών τομέων και διατήρηση αποτελέσματος με Νάρθηκα Βρυγμού

Οι σύνθετες ρητίνες:

  • δεν περιέχουν υδράργυρο,όπως το αμάλγαμα,στοιχείο που έχει κριθεί επιβλαβές
  • έχουν καλύτερη αισθητική απόδοση,με αποτέλεσμα οι εμφράξεις (τα σφραγίσματα) να μην ξεχωρίζουν από το δόντι ούτε σε μορφή αλλά ούτε και σε χρώμα.
  • δεν απαιτούν αφαίρεση περισσότερης οδοντικής ουσίας σε αντίθεση με το αμάλγαμα,καθώς η συγκόλληση της Σ.Ρ γίνεται χημικά,ενώ το αμάλγαμα συγκρατείται μηχανικά με αποτέλεσμα να γίνονται κοιλότητες με συγκεκριμένο σχήμα και να αφαιρείται περισσότερη οδοντική ουσία.

Οι ασθενείς αντικαθιστούν τα ‘ασημένια’ σφραγίσματα τους με ‘λευκά’:

  • λόγω πόνου, ευαισθησίας, που αντιλαμβάνεται ο ασθενής ή νέας τερηδόνας, που εντοπίζει ο οδοντίατρος. Το δόντι μπορεί να ξαναχαλάσει αλλοιώνοντας τα όρια της έμφραξής και να προκύψει ανάγκη για νέα, μεγαλύτερη σε έκταση έμφραξη. Σε αύτη την περίπτωση επλέγεται ένα πιο σύγχρονο υλικό.
  • λόγω αισθητικής. Επιλέγει υλικά, που προσομοιάζουν τα φυσικά δόντια σε χρώμα, υφή και σύσταση.
  • λόγω υγείας.

Σε περίπτωση που η ποσότητα της οδοντικής ουσίας, που λείπει είναι μεγάλη, τότε η έφραξη με ρητίνη δεν είναι επαρκής. Επιλέγεται η κατασκευή ενός λευκού σφραγίσματος από πορσελάνη ή ακρυλική ρητίνη από το εργαστήριο.Αυτό το ένθετο η επένθετο, όπως ονομάζεται, συγκολλάται στο δόντι από τον οδοντίατρο, γίνεται ένα με το δόντι αποκτώντας ισχυρές μηχανικές ιδιότητες.